herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsIMG_20180527_WA0018.jpg
Datum:    26-05-2018
Tegenstander:    IFC 4
Uitslag:     Uit Gewonnen 3 - 7

Geplaatst door rene Nederlof op 27-05-2018

Wedstrijdverslag

Over een rode kaart en de rode lantaarn……

De laatste wedstrijd van het seizoen was aangebroken. IFC4 uit: tevens de mogelijkheid om met een overwinning voor het eerst dit seizoen de rode lantaarn in Hendrik Ido Ambacht achter te laten! Het mooie zomerweer, de meegereisde supporters en met een handjevol jonge ex-spelers van het achtste in de gelederen maakte dat de stemming vooraf opperbest was. Het bleek de voorbode van een memorabele wedstrijd met een bizar verloop.

Het achtste trad aan met Duco en Baris als versterkingen. Bovendien keerden Kelvin en Lars eenmalig terug in het team dat zij 2 jaar geleden met een lach en een traan verlaten hadden. Martin koos voor een zeer aanvallende alles-of-niets opstelling waarbij op papier een 3-4-3 opstelling tevoorschijn kwam. Winash (nét op tijd trouwens) stond in de goal. Marcel opereerde als laatste man met vlak daarvoor Daan en Duco als mandekkers. Het viermans-middenveld bestond uit Timo/Martin/Baris en Buks. Voorin het jonge en snelle trio Rico/Kelvin en Lars. Jeroen en Adriaan begonnen op de bank met Rob en René als jokers achter de hand. Ook Gert-Jan was aanwezig als coach van de JO19-3 maar kon in noodgevallen ook geactiveerd worden. De wedstrijd begon evenwichtig en het bleef vrij lang 0-0. De opbouw vanuit de verdediging verliep het eerste kwartier nog wat onrustig en het eerste wapenfeit was een schot van Timo op de lat. Ook de rood-zwarten hadden, met name door de lange nummer 13, een paar goede kansen door afstandsschoten. Maar onze “zwarte panter”Winash hield al zwevend zijn goal schoon. Het was Martin die met een wonderschone lob de IFC-doelman verschalkte: 0-1. Kort daarop schoof Kelvin de 0-2 binnen na een scrimmage-situatie in de zestien. In een Ambachtse tegenaanval werd de spits gehaakt door de Drechtstreek verdediging. De scheidsrechter gaf wel heel makkelijk een penalty die onberispelijk binnen geschoten werd ofschoon Winash de bal nog bijna kon keren: 1-2. Toen gebeurde er iets wonderlijks: na een mooi uitgespeelde aanval lijkt Kelvin de 1-3 te hebben binnengeschoten. Maar ondanks dat de (uit Ambacht afkomstige) lijnrechter niet vlagde floot de arbiter voor buitenspel en keurde de Drechtstreek-goal af. Een opgewonden Kelvin werd vervolgens voor de woorden “flikker toch op man” met rood uit het veld gestuurd. We stonden plots met 10 man met 1-2 voor met nog meer dan een helft te spelen…. In deze hectische fase wist Rico in een counter over de linkerkant te profiteren met een mooie schuiver in de verre hoek tot de 1-3 ruststand. Met deze morele opsteker gingen we op weg naar de koude ranja.

In de rust maande Martin tot rust en dat ons zeker nog een stormloop te wachten stond. Natuurlijk ging het over het onrecht van de rode kaart maar dat konden we niet veranderen. Jeroen kwam in de ploeg voor Timo en Adriaan op rechts voor Buks. René en Rob werden gespaard en Lars kreeg de opdracht iets te zakken naar het middenveld terwijl Rico moest voor zijn kansjes moest gaan. De stormloop van IFC kwam er ook: vrij snel werd de 2-3 gescoord van dichtbij in de linkerhoek. De 10 minuten erna waren voor Lars die , door op het juiste moment te “pieken”, de wedstrijd voor het achtste de beslissende voorsprong bracht. Eerst door samen met Rico combinerend rustig te blijven 1 op 1 voor de keeper (2-4) en later door een schitterende dribbel a la Salah in de kleine ruimte in het strafschopgebied waarna het schot in de lange hoek onhoudbaar bleek voor de Jelle ten Rouwelaar van IFC (2-5). Nu was Drechtstreek (nog steeds met een man minder) los: na een mooie individuele actie van Martin kopte hij in tweede instantie de 2-6 binnen. Achterin streden Daan en Duco voor elke meter en Baris hield de bal vaak in de ploeg met slimme steekpassjes. Toen de 3-6 was gevallen zorgde Martin voor het slotaccoord: Adriaan glipte over rechts weg en omspeelde een IFC-verdediger. Uit de perfect aangesneden voorzet kopte Martin zijn derde van de dag binnen tot de 3-7 eindstand. Wát een vechtlust en wát een inzet toonde Drechtstreek 8 deze dag. Veel te vroeg floot de scheidsrechter af maar dat deerde niemand en kon de feestvreugde niet verstoren. Na een koel biertje onder de douche en de afterparty in Papendrecht op het terras van Drechtstreek werd de competitie waardig afgesloten waarbij we de rode lantaarn in Hendrik Ido Ambacht achterlieten.

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!