herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsChris_Flodder.jpg
Datum:    05-05-2018
Tegenstander:    VV Alblasserdam 3
Uitslag:     Thuis Verloren 1 - 9

Geplaatst door rene Nederlof op 07-05-2018

Wedstrijdverslag

Alblasserdam bezorgt Drechtstreek 8 wederom oranjekoorts.

Iets meer dan een week na Koningsdag bezorgde de aanstaande kampioen in de competitie, VV Alblasserdam 3, het achtste wederom oranjekoorts. Het punten sprokkelen in de laatste wedstrijden (4x gelijk in 5 wedstrijden) smaakte naar meer maar tegen de hongerige kampioensploeg was geen kruid gewassen. Prachtig voetbalweer was het op de Oostpolder met flink wat volk langs de lijn. Helaas konden we het publiek niet trakteren op een stunt voor blauw-wit.

Er waren heel wat afwezigen en de ziekenboeg zit ook al een tijdje vol. Maar zoals Co Adriaanse reeds zei: “je moet niet kijken wie er niet zijn maar naar wie er wel op het veld staan”. Dat waren voor deze wedstrijd gelegenheidskeeper Peer in de goal. Centraal achterin begonnen Marcel en Daan met op de flanken John en Jeroen. Het middenveld bestond uit Denes/Rene/Patje/Adriaan en Buks. Voorin speelde Martin de eenzame spits. Samy begon aan de kant met in het verschiet voor de tweede helft keeper Laurens en Ramos. Het begin van de wedstrijd was nog niet eens zo slecht: het beproefde 4-5-1 blijkt , mits goed uitgevoerd, taai om snel kapot te spelen. In het eerste half uur waren er kansen over en weer waarbij Martin de verdediging 3x met rushes op de proef stelde en waarbij we na een vrije trap en een kopbal van dichtbij niet eens onverdiend de leiding hadden kunnen nemen. Alblasserdam had geen antwoord op de snelheid van Martin die tot 2x toe onreglementair gevloerd werd hetgeen arbiter Sas noopte om de gele kaart te trekken. Helaas kon Drechtstreek van deze overtal-situatie niet profiteren. Na een standaardsituatie werd de verdediging om Marcel en Daan alsnog gekraakt: nadat een bal op de lat belandde verschalkte Buks zijn eigen keeper Peer met een kopbal: 0-1, Peer had tot dan toe uitstekend gekeept maar kon ook niet voorkomen dat voor de rust de 0-2 en 0-3 vielen. Wederom was er een vrije trap voor nodig die met het hoofd knap werd binnengekopt. Na een tussentijdse drinkpauze was het tijd voor de thee in de rust.

De versterking was gearriveerd: Laurens loste Peer af in de goal en Jeroen maakte plaats voor Ramos. Samy kwam er op rechts in voor John waarbij Buks een linie naar achteren schoof. Peer kwam op de linkerflank terecht waarbij Denes in het midden erbij kwam in de plaats van Patje. Het strijdplan bleef dezelfde: tegenhouden en gokken op de snelheid voorin van Martin. Nadat de 0-4 gevallen was kwam het hoogtepunt aan Drechtstreek-zijde. Over rechts werd de prima ingevallen Samy weggestuurd. Als Manni Kaltz in zijn beste dagen volgde er een puntgave voorzet met binnenkant rechts (klein beetje effect meegevend) waar Adriaan in het midden wachtend wel raad mee wist. Gehinderd door 2 oranjehemden timede hij precies goed en kopte de bal tegendraads onhoudbaar voor de keeper: 1-4. Eventjes maakte dit adrenaline los in de ploeg. Helaas werd dit al snel teniet gedaan door een snelle counter: 1-5. Toen Alblasserdam met een door scheidsrechter Sas voor hands toegekende strafschop ook nog de 1-6 scoorde was de wedstrijd definitief gelopen. Keeper Laurens was aan geen enkel doelpunt schuldig: tegen intikkers van dichtbij valt weing te beginnen. Maar het mooiste doelpunt van Alblasserdam-zijde was een lob van buiten de zestien perfect geplaatst. Uiteindelijk stopte het telraam bij 1-9. Drechtstreek 8 was gesloopt door een veel betere tegenstander maar ook door de hitte.

Het perfecte weer leende zich wel om op het zonovergoten terras met het nodige bier na te babbelen. De competitie wordt hervat op Hemelvaartsdag: Nieuw-Lekkerland 8 staat op het programma. De heenwedstrijd van een week geleden toonde aan dat er mogelijkheden zijn. Geen onderschatting laten overheersen maar geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen. Alleen dan kunnen we op jacht gaan naar een uitbreiding van ons puntentotaal.

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!